Ervaringen van cliënten

Julia

Manon komt over als een hele ontspannen, lieve dame en dat is ook precies hoe ik haar coaching heb ervaren. Heel liefdevol stelde ze mij de juiste vragen op het juiste moment en nam alle tijd voor mijn proces. Ik vond het bijzonder. Zo kwam er bij mij onder andere uit dat ik mijn grenzen duidelijker mag aangeven en meer mag werken met mijn mannelijke energie (daadkracht). Ik zou een coaching van haar echt van harte aanbevelen om inzichten te krijgen in jezelf en je (onbewuste) gedrag. En de paarden zijn ook geweldig om mee te werken, wat een lieve lieve beesten! Bedankt Manon!

Nieska

De paardencoaching van Manon was erg bijzonder en boven verwachting. Vooral de gevoeligheid van de paarden voor energie, en de kalme uistraling van Manon is mij bijgebleven. Zij wist intuïtief de juiste vragen te stellen over het thema wat ik graag wilde behandelen. En de paarden reageerden daar feilloos op. Het heeft mij uiteindelijk hele praktische tips opgeleverd waar ik mee aan de slag ben gegaan. Ik zou Manon zeker aanbevelen aan anderen als je dingen helder wilt krijgen. Bedankt voor deze prachtige ervaring!

Jacobien

Wauw! Wat een bijzondere ervaring had ik bij Manon en haar paarden.
Allereerst die rustige stem van Manon, waardoor ik meteen in de juiste rustige stemming te komen. Heerlijk! En haar scherpte in de analyse, ook heel verhelderend. Ze vond de rode draad in mijn verhaal en daarmee hebben we gewerkt. En hoe!
De paarden waren zo duidelijk in hun acties, waardoor het ene na het andere kwartje viel. De dagen na de afspraak merkte ik veel verschil, op een prettige manier. En nog steeds eigenlijk, er is iets echt veranderd. Dankjewel Manon!

Maaike

Heel bijzonder om voor een eerste keer paardencoaching te mogen krijgen. Ik was vroeger dol op paarden, reed ook fanatiek paard en was erg benieuwd wat zij kunnen betekenen in coaching. Als nieuwbakken moeder (nu inmiddels ruim een jaar) kom je in een achtbaan terecht van intens geluk, blijdschap, maar ook de wat minder prettige emoties, zoals ongeduld, onzekerheid, maar ook boosheid en frustratie . Een proces waarin je super veel leert over jezelf en soms ook tegen oude patronen aanloopt die niet nuttig zijn. Manon en haar paarden ontvingen mij super relaxt en vriendelijk. Na even kort kennismaken mag je de kudde in . Heel bijzonder dat één van de paarden direct naar je toe komt en van alles oppikt. Manon heeft dit vertaald en op een gegeven moment ging één van de paarden zelfs liggen, wat stond voor ‘vermoeidheid’. Ja, echt heel bizar! En als je je visualiseert hoe het in een ideale situatie zou zijn dan staat ie op en weg is ie, met als indirecte boodschap; zo is het oké! Het heeft me geen dingen gebracht die ik nog niet wist over mezelf, maar het was eigenlijk een hele fijne, milde spiegel en bevestiging. Mild ook omdat het geen woorden betreft dus misschien zelfs oordeelvrij voelt? Voor mij hebben ze gespiegeld dat ik op m’n gevoel kan vertrouwen, m’n energie beter mag bewaken en mag doen wat goed voelt (kennelijk voelt dat ook beter voor mijn omgeving, want anders is dat wat ze je gelijk teruggeven). Ik vond het een super leuke kennismaking! Dank jullie wel!

Linda

Manon heeft een open en rustige houding, ze is afgestemd op zichzelf, in haar kwetsbare kracht en daardoor voelde we ons ontvangen. Mijn dochter reageerde ook open op haar. Manon kiest de oefeningen zorgvuldig en logisch in de beweging die ontstaat. Sommige oefeningen lieten mij herkenning zien in hoe wij thuis met elkaar omgaan. Prachtig om te zien hoe het paard je spiegel is. En dat het 'ik wil' niet werkt. Dat is meteen zo duidelijk! Door deze manier van coachen kun je goed werken aan je bewustwording. De oefening waarbij je je rugzakje leegmaakt en opvult met je eigen energie. Dat was magie om te ervaren en te zien wat dat bij mijn dochter deed. Manon gebruikte ook de juiste woorden als ze merkte dat mijn dochter even afhaakte waardoor ze de oefening weer leuk vond. Manon geeft prettige ruimte, creëert veiligheid en luistert zorgvuldig. Het is voelbaar dat Manon veel respect en liefde heeft voor dier en mens.