Wat is paardencoaching?

Een coach helpt je bij het verbeteren van iets in je leven. Dat kan van alles zijn. Elke sporter heeft een coach, omdat je altijd beter wil worden en altijd vooruit wil blijven gaan. Maar ook voor je persoonlijke ontwikkeling en voor je persoonlijke uitdagingen kun je een coach gebruiken. 

Waarom met paarden coachen? 

Bij paardencoaching zet de coach de hulp van de paarden in om jou te helpen bij je persoonlijke ontwikkeling of bij het aanpakken van jouw uitdagingen. 

Wij mensen zijn heel goed met woorden en heel goed in denken. Een paard niet, die kan niets met woorden. En net dat is hun kracht! Zij gaan af op onze energie en lichaamstaal. Paarden hebben geen eigen agenda en ze oordelen niet. Ze geven je zuivere feedback op dat wat jij op dat moment laat zien. En dat zegt zoveel meer dan wij in woorden kunnen uitdrukken! Zij reageren op jou met hun eigen gedrag en zo werken ze als een enorm effectieve spiegel. Deze informatie gebruik ik als paardencoach om jou verder te brengen in jouw vraagstuk. 

Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens een  sessie vraagt de coach je bepaalde opdrachten uit te voeren met of bij het paard. Er is geen goed of fout in deze opdrachten. De opdrachten, de manier waarop jij ze aanpakt en de reacties van de paarden hierop staan symbool voor jouw leven. Je kunt direct oefenen met het aanpassen van je denkwijze of handelingen om te kijken welk effect dat heeft in de praktijk. Het effect dat het heeft bij de paarden, is ook het effect dat het gaat hebben in je eigen situatie. Je ontwikkelt jezelf hierdoor en zet zo stappen in je persoonlijke ontwikkeling.