Over mij

Ik ben Manon van Boeckel, 39 jaar oud en ik woon met mijn man en kinderen in Liempde. Ik heb mijn hele werkende leven in het onderwijs gewerkt en dat doe ik deels nog steeds. Ik ben ooit begonnen in het basisonderwijs als juf en later heb ik de overstap gemaakt naar het voortgezet onderwijs als docent Nederlands. Ik ben altijd veel bezig met de begeleiding van individuele leerlingen. Als leerlingen niet lekker in hun vel zitten of vastlopen in de structuur van het onderwijssysteem, probeer ik maatwerk te bieden in de vorm van individuele leertrajecten waarbij ik ook ondersteuning geef aan mijn collega's die met deze leerlingen werken. Na een aantal jaar breidde dit deel van mijn baan zich uit en zo ontstond mijn eerste coachingspraktijk die zich vooral richtte op de begeleiding van jongeren en de gezinnen waar ze in opgroeiden.  

Toen onze eigen kinderen geboren werden, heb ik ervoor gekozen meer tijd en aandacht vrij te maken voor ons gezin en mijn coachingspraktijk tijdelijk te sluiten. In deze periode zijn we ook verhuisd en kon ik de paarden bij huis zetten. Een droom voor elk paardenmeisje! Natuurlijk wist ik meteen dat de paarden ook bij mijn coachingspraktijk zouden gaan horen. Ik ben de opleiding tot paardencoach gaan volgen en later nog de opleiding tot educatief coach (Anders Leren met Paarden) waarin het stukje onderwijs ook een plek heeft gekregen en de opleiding tot systemisch coach zodat ik met de paarden familieopstellingen en andere opstellingen kan begeleiden.

De inzet van paarden in de coaching zorgt ervoor dat je heel snel tot de kern van het probleem doordringt en dat je meteen aan de slag kunt met het uitproberen van aanpassingen. Je ziet meteen wat wel en wat niet werkt en je kunt heel constructief met nieuw verworven kennis en met een goed gevoel naar huis. Het scheelt enorm in het aantal sessies dat je nodig hebt en het maakt de coaching vaak een stuk lichter omdat je lekker buiten bezig bent en omdat veel mensen, zelfs de mensen die eigenlijk bang zijn voor paarden, er achter komen dat het toch ook eigenlijk wel leuk is om bij paarden te zijn!