Individuele coaching

Bij   individuele paardencoaching heb je een sessie of traject voor jezelf. Je kunt zelf bepalen aan welk thema je wil werken en samen met de paarden begeleid ik jou daarin. Bij kleine thema's kan één sessie vaak al genoeg zijn. Bij uitgebreidere thema's is het aan te raden om een reeks sessies in te plannen. Tijdens de eerste sessie kijken we hier samen naar en bepalen we samen hoe jouw traject er uit komt te zien. 

 

Hoe ziet een sessie er uit?

 

Zodra je uit je auto stapt, voel je al de rust van de omgeving op je neerdalen. Het is dan nog een klein stukje lopen naar de ingang en daar word je meestal opgewacht door een lieve enthousiaste labrador, genaamd Chase. Ik en de paarden staan hier ook voor je klaar en met een kopje thee bespreken we samen even kort hoe het met je is en wat we vandaag gaan doen. 

Daarna mag je de kudde in. Het kan ook zijn dat je met één van de paarden apart aan het werk gaat. Wat je precies gaat doen, hangt helemaal af van je thema, jouw vraagstuk, wat jij wil en wat je nodig hebt. Je krijgt kleine opdrachtjes die je ter plekke kan uitvoeren, samen met de paarden. Deze opdrachten voer je uit terwijl je met beide benen op de grond staat, je hoeft niet op het paard te zitten. De opdrachten die je krijgt hebben direct met jouw thema te maken, zodat je daar heel gericht mee aan het werk gaat. 

Aan het einde van de sessie kun je heel concreet nieuwe stappen  gaan zetten wat betreft jouw thema. Er is op dat moment vaak echt meteen iets duidelijk geworden, verwerkt, afgesloten of je hebt nieuwe inzichten gekregen. Samen blikken we even terug op je sessie en we maken eventueel plannen voor de volgende keer.